Dance School in Greece Todolatino
ΠΡΟΦΙΛ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ Ballroom
ΧΟΡΟΙ ΕΠΙΠΕΔΑ ΧΟΡΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑ UNIT ΑΝΟΙΧΤΑ GROUPS Workshops ΜΑΘΗΜΑΤΑ DVD ΧΟΡΟΓΡΑΦΙΕΣ ΓΑΜΟΥ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔ/ΣΗ
ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ PARTY ΕΙΔΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ Festivals
FRANCHISE ΑΓΟΡΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ Links

Ελληνικοί Χοροί & Oriental
Πίσω στις κατηγορίες χορών

 

Zεϊμπέκικο
 

Οι Ζεϊμπέκηδες ήταν Έλληνες από τη Θράκη, που μετανάστευσαν στην Προύσα και το Αϊδίνι της Μικράς Ασίας. Ο ζεϊμπέκικος, αρχικά, ήταν καθαρά αντρικός χορός, αργός και βαρύς, που εξελίχθηκε και άλλαξε, με τα χρόνια, διατηρήθηκαν, όμως, τα βασικά χαρακτηριστικά του και, πάνω από όλα, ο μοναδικός και τόσο χαρακτηριστικός ρυθμός του, τα 9/8. Είναι χορός βασισμένος στον αυτοσχεδιασμό, έτσι ώστε, αν ο χορευτής ξέρει τα παραδοσιακά βήματα και μπορεί να ακολουθήσει τον ρυθμό, σε λίγο χρόνο, μπορεί να μάθει μυστικά, που θα κάνει όλους να τον θαυμάζουν.

BACK TO TOP
Todo Latino

Χασάπικος
 

Ο Χασάπικος, ή Συρτάκι, όπως τον μετονόμασαν, τελευταία, οι Γάλλοι, έχει την προέλευσή του κάπου στο Βυζάντιο. Η προβολή του, μέσω των διαφόρων κινηματογραφικών έργων, από το 1955, μέχρι και σήμερα, έκανε τον χορό αυτό, γνωστό, διεθνώς. Χορεύεται ομαδικά από γυναίκες και άντρες, με θεαματικές, αλλά και δύσκολες φιγούρες.

BACK TO TOP
Todo Latino

Χασαποσέρβικο
 

Το χασαποσέρβικο είναι ομαδικός χορός, που διακρίνεται για τη ζωντάνια και τη γρηγοράδα του. Πρόκειται για χορό με σλαβική προέλευση, που μοιάζει, αρκετά, με χορούς των Σέρβων, των Ρουμάνων και των Σλάβων της Ανατολικής Ευρώπης. Μέχρι και σήμερα, είναι πολύ διαδεδομένος σε ολόκληρο τον ελλαδικό χώρο και προτιμάται σε γιορτές και γλέντια, καθώς μαθαίνεται και χορεύεται πολύ εύκολα.

BACK TO TOP
Todo Latino

Τσάμικος
 

Ο τσάμικος είναι ηρωικός χορός, παλιά, αποκλειστικά ανδρικός. Σήμερα είναι πολύ γνωστός σε ολόκληρη την Ελλάδα και χορεύεται κι από τα δύο φύλα. Είναι λεβέντικος χορός και αυτό φαίνεται από τον επιβλητικό και μεγαλοπρεπή ρυθμό του. Ο πρώτος χορευτής, που σέρνει τον χορό, κάνει θεαματικές φιγούρες, ενώ οι υπόλοιποι τον ακολουθούν, με απλά βήματα.

BACK TO TOP
Todo Latino

Καλαματιανός
 

Ο δημιουργός του είναι άγνωστος, το σίγουρο, όμως είναι ότι προέρχεται από την Πελοπόννησο, όπως και το όνομά του. Οι χορευτές κρατούν ο ένας τον καρπό του άλλου, γεγονός που μας οδηγεί στο συμπέρασμα ότι ο καλαματιανός έχει σχέση με τους χορούς των αρχαίων προγόνων μας. Ο ευχάριστος ρυθμός του και τα απλά βήματά του τον καθιέρωσαν, ως τον δημοφιλέστερο ελληνικό χορό, που χορεύεται σε όλη την Ελλάδα, από άνδρες και γυναίκες. Τα βασικά βήματά του είναι δώδεκα.

BACK TO TOP
Todo Latino

Νησιώτικοι Χοροί
 

Η απαρχή της μουσικοχορευτικής ζωής του Αιγαίου, από τους αρχαίους, κιόλας, χρόνους, συνδέεται με την γέννηση του Απόλλωνα, του Δία, του Ορφέα και της Σαπφούς, γεγονός που μαρτυρείται, εκτός από τις γραπτές πηγές και από πλήθος αρχαιολογικών ευρημάτων. Χαρακτηριστικό γνώρισμα των νησιώτικων χορών, μερικοί από τους οποίους είναι ο συρτός, ο μπάλος, ο ικαριώτικος, ο χιώτικος και η τράτα, είναι η ελαφράδα και το σουστάρισμα, που θυμίζουν τα κύματα της θάλασσας.

BACK TO TOP
Todo Latino

ORIENTAL
 

Όπως σε κάθε παραδοσιακό χορό, έτσι και στο Oriental είναι δύσκολο να καθορίσουμε τις ρίζες από τις οποίες προέρχεται.
Μία θεωρία υποστηρίζει ότι το belly dancing προέρχεται από την Αρχαία Βαβυλώνα στο νότιο Ιράκ. Οι Αδνανίτες Άραβες ήταν οι πρώτοι που παρουσίασαν το belly dancing και τα τύμπανα. Πριν την έλευση του Ισλάμ, η παράδοση ήθελε τις γυναίκες να χορεύουν σε κοινωνικές εκδηλώσεις, ενώ παράλληλα, οι άντρες έπαιζαν τύμπανα. Μετά την έλευση του Ισλάμ, το belly dancing απαγορεύτηκε.
Μία άλλη θεωρία θέλει το belly dancing να είναι μία επανάληψη των κινήσεων που παραδοσιακά χρησιμοποιούνται για να δείξουν ή να διευκολύνουν τον τοκετό.
Σήμερα υπάρχουν πολλά είδη belly dance. Κάποια, όπως το Tribal belly dance, είναι οι πιο μοντέρνες εκδοχές της παραδοσιακής μορφής. Παρ’ όλα αυτά, εξαιτίας της αρχαίας προέλευσης του belly dancing, η αυθεντικότητα ακόμα και της παραδοσιακής ή της κλασσικής μορφής belly dance, είναι υπό συζήτηση και συχνά αμφισβητήσημη.

BACK TO TOP
Todo Latino
 
Todolatino - International Dance Schools
todolatino
TodoLatino Dance School
2009 © Todolatino.gr • International Dance Studios • Vouliagmenis & Iasonidou 1, Elliniko - Tel.: (+30) 210 894.2727, Fax: (+30) 210 894.7529, Mail: 

 

Developed by Animart Web Design Studio